HOTSPOT: Hummbar lobster & burger bar

Vroeger at je alleen kreeft tijdens het kreeftenseizoen, maar sinds februari is Amsterdam een hotspot rijker. Bij Hummbar kun je dagelijks genieten van kreeft, burgers en meer. Ben je er net zoals ik niet vies van om met je handen te eten en vind je het zalig en lekkerder als er net iets meer voor je eten gedaan moet worden, zoals kluiven, schalen openbreken, enzovoort? Dan is een bezoekje aan Hummbar meer dan waard.

Interieur
Hummbar is gevestigd in ‘The Bank’ in Amsterdam. Dit voormalige bankgebouw dateert uit 1926 en wordt sinds 2010 gebruikt als multifunctionele gebruikersruimte. Wat mij meteen opviel bij binnenkomst is de warme sfeer. De uitstraling is clean en een tikkie industrial, maar toch gezellig. Het restaurant is ruim opgezet. Er is genoeg space tussen jou en je linker- of rechterbuur, zodat je ongestoord een gesprek kunt voeren zonder last te hebben van andere gasten.

(c) Hummbar
(c) Hummbar

De Kreeft en de Burger
Geen ingewikkelde menukaart met daarop honderden gerechten waar je uit kunt kiezen. Nee, bij Hummbar is het leven een stuk simpeler. Als gast kun je kiezen uit een overheerlijke Canadese kreeft of een juicy burger van O’Sullivan rundvlees; vlees van het vroeg gerijpte Irish Angus rund.

Je kunt kiezen uit hele kreeft, een halve kreeft, een kreeft salade of een warme brioche gevuld met kreeftenvlees. Gegrild of gestoomd; het is maar net wat je zelf wilt. Maar er is meer! Bij Hummbar is er ook keuze uit verschillende burgers. Zo kun je kiezen uit een Amsterdamse, een Amerikaanse, een Italiaanse of een vegetarische burger. Alle kreeft- en burgergerechten gaan gepaard met friet en een (kleine) salade.

‘Humm’, lekker!
Wij hebben natuurlijk zelf ook het één en ander geproefd en ‘Humm’, wat was dat lekker! Tot nu toe geprobeerd: een hele gegrilde kreeft en een Amsterdamse hamburger met truffel mayonaise, sla, tomaat, sjalotjes in balsamico, Old Amsterdam kaas, augurk en ei. Normaliter zit er bacon op, maar omdat wij geen varkensvlees eten, hebben wij de burger zonder bacon besteld.

De burger was goddelijk. Het wordt wel een beetje een kliederboel om te eten, want de burger is GROOT! Deze burger van 200 gram moet je dus goed met twee handen vasthouden, is ontzettend juicy en het vlees is super mals. A party in your mouth!

(c) W.H. de la Rambelje
(c) W.H. de la Rambelje

De gegrilde kreeft was ontzettend lekker. Het meeste vlees zit in de staart, is witgrijzig van kleur en heeft de substantie van mals kippenvlees.  ‘OHEMGEE’, ik heb me helemaal uitgeleefd. Na afloop lag er dan ook een slagveld van kapotte scharen en gekraakte poten op mijn bord.

(c) W.H. de la Rambelje
(c) W.H. de la Rambelje

Hoe ‘heurt’ ‘t eigenlijk?
First date of uiteten met collega’s? Dan is het wel handig om te weten hoe je kreeft eet in plaats van als een holbewoner aan de slag te gaan. Don’t worry, kreeft mag je met je handen eten mits het ‘netjes’ gebeurt. De scharen kraak je open met een notenkraker, en met het speciale kreeftvorkje haal je het vlees eruit. De dunne scharen in de sprieten breek je met je vingers doormidden en zuig je uit. Wil je een kliederboel voorkomen? Check dan ook even dit filmpje.

Do or don’t?
Ik ben zeer enthousiast over Hummbar. De locatie ligt centraal (Rembrandtplein, naast Starbucks)de sfeer is fijn en het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Wij waren er op vrijdagavond om 18:00 uur en toen was het nog lekker rustig. Zo tegen een uur of 19:30 uur begon het wat drukker te worden.

Kun je niet kiezen uit kreeft of een burger? Geen probleem! Een burger naar keuze kan namelijk worden aangevuld met een halve kreeft. Top toch? Voor ieder wat wils dus. Ik houd er van. Hummbar is dan ook een absolute aanrader.

Adres: Utrechtsestraat 11, Amsterdam
Site en openingstijden: http://www.hummbar.com/nl/

Live ~ Laugh ~ Love
W&

Uitgelichte afbeelding: bron

~ Waren jullie al bekend met Hummbar en
wat is jullie favoriete (kreeft en) burgerbar? ~

LIKE & FOLLOW BY WEN
Twitter |  Instagram Bloglovin’ | Pinterest 

Advertisements

3 thoughts on “HOTSPOT: Hummbar lobster & burger bar

  1. Hier ben ik nog niet geweest maar op de manier hoe je beschrijft en verwoordt, is het een absolute aanrader. Je schrijft heel beeldig en met een bijzondere stijl. Blij je telkens te lezen van jou !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s