Kies Kleur in Groen: Interview met Judith Keizer | ‘Vreemde Streken’

In de rubriek ‘De praktijk van diversiteit’ staan mooie verhalen uit het groene bedrijfsleven. Dit keer ideologisch restaurantVreemde Streken’. Ik interviewde eigenaresse Judith Keizer, die met veel passie en liefde haar marktcafé runt.

Judith Keizer is een zeer gedreven vrouw die met veel passie en liefde haar restaurant runt. Vreemde Streken is een marktcafé waarbij je niet alleen consumeert, maar ook beleeft. Het is gevestigd in het centrum van Wageningen aan het Conventplein. Je kunt hier terecht voor een overheerlijke lunch en/of catering, bereid met biologische, streek- en fairtradeproducten.

Judith Keizer | Vreemde Streken (c) Marion Klerken
Judith Keizer | Vreemde Streken (c) Marion Klerken

Tijdens haar middelbare schoolperiode deed Judith vakantiewerk op een biologisch-dynamisch bedrijf. De verhalen die haar collega’s en de boer haar tijdens de lunchpauze vertelden, hebben enorme indruk op haar gemaakt. Hier werd haar duidelijk dat biologische landbouw beter is voor mens, dier en milieu dan pesticidenlandbouw. Judith had naar eigen zeggen ook een totaal nieuwe eetervaring. Het brood dat ze at was steviger en ze was daardoor eerder gevuld. Ook had ze nog nooit eerder een kruidenthee geproefd maar kende alleen de reguliere zwarte Pickwick thee.

Niet lang daarna werd zij actief in de kraakbeweging, waar zij in aanraking kwam met fairtrade, biologisch eten en hoe je door bewust te consumeren een bijdrage kan leveren aan een betere wereld […] Lees verder.

Live ~ Laugh ~ Love
W&

Dit artikel verscheen eerder op Kieskleuringroen.nl.

 

Uitgelichte afbeelding: (c) Marion Klerken

LIKE & FOLLOW BY WEN
Twitter |  Instagram Bloglovin’ | 
Pinterest 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s