RECEPT: Boekweitpannenkoekjes

Boekweit: super gezond én glutenvrij.  Het bevalt veel antioxidanten, het zorgt dat je niet snel trek krijgt en verhoogd de weerstand.  Ik heb er pannenkoekjes van gemaakt. Probeer het eens; je zal het heerlijk vinden!

(c) W.H. de la Rambelje
(c) W.H. de la Rambelje

Dit heb je nodig:

  • 750 ml amandelmelk 
  • 250 gr boekweitmeel
  • 1 ei
  • snufje zout 
  • kokosolie om in te bakken

Wat moet je doen? Niet veel, want het is eigenlijk heel simpel. Boekweitmeel afwegen en vervolgens de amandelmelk erbij doen. Het ei erdoorheen klutsen en een snufje zout toevoegen. Je kunt natuurlijk een garde gebruiken om de boel door elkaar te mengen. Maar ik heb alles in een blender gedaan. Niet te moeilijk. Knop aan en blenden maar. Doe wat kokosolie in een pan, en als de olie goed warm is kan je beginnen met het bakken van de pannenkoekjes. 

Tips

  • Olie goed warm laten worden en vervolgens het beslag met een (grote) pollepel in de pan gieten. 
  • Pannenkoekjes op matig vuur bakken, totdat de bovenkant ‘droog’ is en daarna voorzichtig (!) omscheppen. 

Als het gaat om ‘toppings‘ heb ik gekozen voor aardbeien. Maar je kunt het ook met blauwe bessen eten of met een ander soort fruit. Anyway, geniet ervan. En heb je het zelf gemaakt? Laat het me weten; ik ben heel benieuwd. Evenals tips: altijd welkom!

Live ~ Laugh ~ Love
W&

LIKE & FOLLOW BY WEN
Twitter |  Instagram Bloglovin’ | 
Pinterest 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s