Wen’s Treat Of The Day: Weg Met Die Winterdip

Korte, donkere dagen maken de meeste mensen vaak moe, somber of zelfs chagrijnig. Je bent down, hebt nergens zin meer in of bent niet vooruit te branden. Herkenbaar? Ja? Dan heb je een echte winterdip! De winter is er nog tot 20 maart, dus daar ben je nog wel even zoet mee. Maar dat betekent niet dat je bij de pakken neer moet zitten. Chop chop! Hieronder mijn tips om een winterdip zoveel mogelijk te vermijden.

Bron
Bron.

Ga er op uit!
Dat het buiten kouder wordt, wil niet zeggen dat je de hele dag binnen moet zitten. Ga er op uit. Maak een fijne bos- en/of strandwandeling. Ga naar het museum, dierentuin of ga lekker een dagje weg in eigen land. Er is genoeg te doen.

Bron
Bron

Beweeg!
Blijf in beweging. Werk je op kantoor? Ga dan in de pauze even naar buiten om een frisse neus te halen. Heb je de auto die dag niet nodig, pak dan de fiets of ga desnoods lopend. Pak de trap in plaats van de lift of stap een paar verdiepingen eerder uit en pak dan de trap.  Of ga net als ik, buiten hardlopen.

(c) W.H. de la Rambelje
(c) W.H. de la Rambelje.

Vitaminen
Winter of geen winter: gezond eten blijft belangrijk. Je weerstand wordt in de winter enorm op de proef gesteld. Dus wat extra vitaminen (lees: groenten en fruit) is hartstikke gezond. Naast dat het natuurlijk veel gezonder is dan ‘comfort food‘, verkleint het tevens het risico op hart- en vaatziekten. Probeer je dag ook eens af te sluiten met dit feel good drankje. Voor advies over gezond eten en het slikken van vitaminesupplementen, verwijs ik je naar de site van Het Voedingscentrum.

Bron
Bron.

Think Happy Thoughts
Zoals de quote in de uitgelichte afbeelding al zegt: Some days you just have to create your own sunshine. Het kan lastig zijn om je er overheen te zetten, maar het is wat het is. De winter is er nou eenmaal en komt ook volgend jaar weer terug. Probeer er het beste van te maken. Succes!

Bron
Bron

Live ~ Laugh ~ Love
W&

Wat is jouw tip tegen een winterdip? ~

LIKE & FOLLOW BY WEN
Twitter |  Instagram Bloglovin’ | 
Pinterest 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s