Wen’s Treat Of The Day: Verse Broccolisoep Met Homemade Croutons

Soeppppieeeeee! Dit recept heb ik een tijdje geleden uitgeprobeerd en het is in één woord: GODDELIJK. Je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig en het is makkelijk om te maken. Kind kan de was doen. Ik vond dit recept op de site van Miss Lipgloss.nl. Een must try voor elke lekkerbek!

Gisteren las ik dat Monsanto patent krijgt op broccoli. ‘De organisatie ‘No Patent on Seeds’ is al bezig met een grote petitie tegen het patenteren van natuurlijke producten en heeft inmiddels al meer dan twee miljoen handtekeningen verzameld.’ (Lees het artikel hier.) Wil je deze petitie ondertekenen? Dat kan hier. Ik zeg: DOEN!

(c) W.H. de la Rambelje
(c) W.H. de la Rambelje

RECEPT: Verse Broccolisoep Met Homemade Croutons

Wat heb je nodig? 

Broccolisoep:

  • 500 gr. broccoli
  • groentebouillon van 2 tabletten
  • 30 gr. boter
  • 30 gr. bloem
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 el olijfolie
  • handje vol basilicumblaadjes

Croutons:

  • 2 bruine boterhammen
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie

Wat moet je doen?

Broccolisoep:

  1. Maak 1 liter groentebouillon.
  2. Broccoli in roosjes snijden. Neem de ‘stronk’ ook mee en snijdt deze in stukjes.
  3. Zowel de ‘stronk’, als de roosjes in de bouillon laten koken. Tip: doordat de ‘stronk’ wat harder is, kun je deze beter eerst koken (ca. vijf minuten) en daarna pas de roosjes toevoegen. Vervolgens samen ca. tien minuten laten koken.
  4. Boter in een andere pan laten smelten en bloem toevoegen.
  5. Goed roeren totdat je een goudbruine kleur hebt.
  6. Broccoli (inclusief de bouillon) toevoegen en pureren maar!
  7. Wanneer alles glad is, kun je de crème fraîche er doorheen roeren.
  8. Aftoppen met wat verse basilicum blaadjes (en eventueel nog een toefje crème fraîche). En klaar is Kees!

Croutons:

  • Oven voorverwarmen op 180 graden.
  • Korstjes van het brood snijden en vervolgens in kleine vierkantjes snijden.
  • Knoflook pellen en uitpersen in een kom.
  • Knoflook met de olie en de stukjes brood (ver)mengen.
  • Brood op de – met bakpapier beklede – bakplaat leggen.
  • Brood laten bakken totdat het knapperig is (ca. vijf à tien minuten).
  • Vervolgens af laten koelen en de gewenste hoeveelheid toevoegen aan de soep.
(c) W.H. de la Rambelje
(c) W.H. de la Rambelje

Buon appetitoZelf gemaakt? Laat het me weten. Evenals tips: altijd welkom!

Live ~ Laugh ~ Love
W&

~ Welke soep vind jij het lekkerst? ~

LIKE & FOLLOW BY WEN
Twitter |  Instagram Bloglovin’ | 
Pinterest 

Advertisements

5 thoughts on “Wen’s Treat Of The Day: Verse Broccolisoep Met Homemade Croutons

  1. Zie er lekker uit. Bij kinderopvang van mijn dochter werd dit vaak gekookt. Persoonlijk zeg ik : doe mij maar soto! ;-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s