Wen’s Treat Of The Day: Goede Voornemens Volhouden

Goede voornemens: hoe houd je het vol?

.
Een nieuw jaar, betekent een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Heel Nederland gaat massaal naar de sportschool, stopt met roken of is net zoals ik, op zoek naar een nieuwe baan. Goede voornemens; hoe stel je ze op, maar sterker nog… hoe maak je ze waar én hoe hoe houd je het vol?

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik denk dat het volhouden van goede voornemens een beetje tussen onze oren zit. Met een goede planning, een strategie en een flinke dosis doorzettingsvermogen, kom je al een heel eind. Als ‘treat of the day’, hier vijf tips. Van mij, voor jou!

#1 Planning maken en opschrijven
Wat wil je dit jaar bereiken en wat is je deadline? Opschrijven, opschrijven en nog eens opschrijven. Schrijf per voornemen op wat, en waarom je datgene wilt bereiken. Mijn voornemen is bijvoorbeeld: vijf kilometer hardlopen, binnen dertig minuten. Waarom? Ik wil me fitter voelen.

#2 Strategie en voorbereiding
Denk niet alleen na, maar ook verder. Een goede voorbereiding is het halve werk. Als jouw goed voornemen ook hardlopen is, check dan of je al je ‘gear‘ in huis hebt. Goede hardloopschoenen, hardloopkleding, een hardloopschema, muziek, enz. Ik gebruik de podcasts van Evy Gruyaert. Tips over zichtbaarheid en de juiste kleding, vind je hier.

Bron
Bron
#3 Bescheiden
Ga nou niet ineens rare ‘dingen’ doen, omdat anderen dat ook doen. Hou het bij jezelf en wees hierin ook eerlijk naar jezelf toe. Je moet plezier hebben in datgene wat je doet of gaat doen. Anders ga je alleen maar dingen uitstellen, en van uitstel komt? Juist! Afstel. Zoek steun bij lotgenoten en/of vrienden. Je staat er niet alleen voor.
.
#4
 Keep it simpel
Hou overzicht en houd je aan je planning, maar zorg ook dat jouw voornemens haalbaar zijn. Je kunt niet meteen een marathon lopen. Je kunt beter ‘klein’ beginnen en het afmaken dan vanuit het niets volle bak hardlopen. Je lichaam moet wennen en ook tot rust komen. Op deze manier is het beter vol te houden, om je doel te realiseren.
.
#5 Vier je succes
Heb je een aantal goede voornemens? Werk dan aan één voornemen per keer. Zo houd je overzicht en blijf je goed gemotiveerd. Ben je klaar met het één, streep het af en ga door met je volgende voornemen. Het harde werken mag ook beloond worden. Dus geef jezelf na afloop een klopje op je schouder of koop die dure schoenen.
.
Wees in ieder geval trots op jezelf. You can do this!

.
Live ~ Laugh ~ Love

W&

~ Wat zijn jouw tips om goede voornemens, vol te houden? ~

LIKE & FOLLOW BY WEN
Twitter |  Instagram Bloglovin’ | 
Pinterest 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s