RECEPT: Homemade Kipschnitzel, Aardappeltjes Uit De Oven En Groene Salade

Oké, de zomer is nu echt voorbij en buiten komt het met bakken uit de lucht. Ik zit in een ‘tussenfase’ wat eten betreft. In de zomer heb ik vaak zin in gerechten zoals couscous, pasta of risotto. En in de herfst/winter lust ik graag bruine bonen met rijst, een hele enkele keer een stampot of erwtensoep. Op z’n Indisch, dat dan weer wel! Erwtensoep gaat eigenlijk altijd wel in. Lekker met rijst, gebakken uitjes, trassi en natuurlijk sambal bij!

Homemade kipschnitzel met aardappeltjes uit de oven en een groene salade. Ik vind zelf dat dit gerecht zowel zomer als winter kan. Eigenlijk ben ik helemaal geen fan van schnitzels. En al helemaal niet van kant-en-klaar schnitzels. Ik heb dit leren eten bij een vriendin en sindsdien ben ik er dol op. Bovendien is het erg simpel om te maken, dus waar wacht je nog op? Hier gaan we:

RECEPT: Homemade Kipschnitzel, Aardappeltjes Uit De Oven En Groene Salade

Wat heb je nodig:

KIPSCHNITZEL

  • 1 kipfilet
  • 1 ei
  • Bloem
  • Zout, peper en tijm naar smaak
  • Arachideolie om de kip in te bakken

AARDAPPELTJES UIT DE OVEN

  • Roseval aardappels
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • Zout, peper naar smaak

GROENE SALADE

  • Ijsbergsla
  • Broccoli
  • Sperziebonen
  • Champignons
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • Sap van een halve citroen
  • Olijfolie
  • Zout, peper naar smaak

1.1. © W.H. de la Rambelje


Wat moet je doen?

  1. Oven voorverwarmen op 200 C.
  2. Aardappelen schoonboenen en mét schil in kleine stukjes snijden.
  3. Leg de aardappelen in een ovenschaal en schep de olie, de knoflooktenen (schil laten zitten), het zout, de peper, en de rozemarijn erdoor, zodat de aardappelen ‘bedekt’ zijn.
  4. Zet de schaal voor 25 minuten in de voorverwarmde oven en roer af en toe even door.
  5. Op een bord of in een schaaltje het ei breken en wat loskloppen.
  6. Op een apart bord het bloem met wat zout, peper en tijm mengen.
  7. Alvast de pan op (laag) vuur zetten met daarin de arachideolie.
  8. Kipfilet door de bloem halen, door het ei en daarna in de pan bakken en af en toe omdraaien tot het gaar is.
  9. Ijsbergsla wassen en in stukjes snijden.
  10. Broccoli wassen en in roosjes snijden.
  11. Sperziebonen wassen, ‘kontjes’ eraf halen en (eventueel) halveren.
  12. Pan met water opzetten en de broccoli en sperziebonen kort blancheren.
  13. Champginons kort aanbakken en vervolgens laten afkoelen.
  14. Broccoli, sperziebonen en champignons toevoegen aan de ijsbergsla.
  15. Citroen halveren en uitpersen over de salade.
  16. Knoflook pellen en uitpersen over de salade.
  17. Olijfolie over de salade sprenkelen, samen met zout en peper naar smaak.

Opdienen en klaar!
Bon Appetit!

1.2. © W.H. de la Rambelje

1.3.  © W.H. de la Rambelje1.4. © W.H. de la Rambelje1.5. © W.H. de la Rambelje

Zelf gemaakt? Ik ben heel benieuwd! Laat het mij weten in de comments. Evenals tips: altijd welkom!

Live ~ Laugh ~ Love
W&

~Wat is jouw favoriete ‘winterkost?’~

Afbeeldingen: (c) W.H. de la Rambelje 

LIKE & FOLLOW BY WEN
Twitter |  Instagram Bloglovin’ | 
Pinterest 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s