RECEPT: Shakshouka

De naam Shakshouka (Shakshuka) wordt voor allerlei gerechten met gebakken groenten en eieren gebruikt. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Tunesië. Daar gebruikt men verschillende soorten groenten, onder andere: aardappels, tuinbonen, artisjokken en courgettes. Deze versie van Shakshouka, betreft een populair Israëlisch avondmaal. Hierin verwerkt men uien, paprika en tomaten.

RECEPT: Shakshouka ~ Gebakken Paprika’s En Tomaten Met Ei

Wat heb je nodig (4 personen):

  • 2 uien
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 4 tomaten
  • 4 eieren
  • peter en zout naar smaak
(c) W.H. de la Rambelje
(c) W.H. de la Rambelje

Wat moet je doen?

  1. Uien in stukjes snijden en in de olie fruiten, tot ze goudbruin zijn.
  2. Paprika’s in stukjes snijden en toevoegen aan de ui. Vervolgens bakken tot ze zacht zijn.
  3. Ook de tomaten in kleine stukjes snijden en toevoegen. Op klein vuur ca. 10 minuten laten sudderen.
  4. Breek de eieren op de groenten en laat ze 3-4 minuten stollen.
Bereiding Shakshouka c) W.H. de la Rambelje :2Z1G 2013
(c) W.H. de la Rambelje / 2Z1G 2013
(c) W.H. de la Rambelje / 2Z1G 2013

Serveren met (Libanees) brood. Betti Avon!

Live ~ Laugh ~ Love
W&

Dit artikel verscheen eerder op 2Z1G.nl.

~Ken je deze versie van Shakshouka?
En wat is ‘jouw’ versie hierop?~.

LIKE & FOLLOW BY WEN
Twitter |  Instagram Bloglovin’ | 
Pinterest 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s