RECEPT: Sinaasappelcouscous Met Aubergine

.~ ‘One Cannot Think. Love. Sleep. WELL. If One Has Not Dined Well’
Virginia Woolf

.
Couscous: ik ben er dol op! Hét belangrijkste ingrediënt van, als de verzamelnaam voor een zeer populair gerecht uit Noord-Afrika. Traditioneel wordt het gemaakt in een couscous-pan, maar ik smokkel een beetje. Ik heb namelijk een zak gekocht bij de Marokkaanse supermarkt om de hoek :)

RECEPT: Sinaasappelcouscous Met Aubergine

Wat heb je nodig? (1 persoon)

  • 100 ml (Griekse) yoghurt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 sinaasappel
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr couscous
  • mespunt kaneel
  • 1/2 bouillonblokje
  • 2 el walnoten
  • 1 aubergine
  • 1 el fijngesneden peterselie

Ingrediënten SACC (c) W.H. de la Rambelje  2Z1G / 2013

Wat moet je doen?

  1. Verhit 1 el olijfolie en fruit hierin de ui goudbruin.
  2. Snij de aubergine in kleine stukjes en fruit mee.
  3. Strooi de kaneel samen met wat zout en peper naar smaak over de aubergine. Vervolgens 20 minuten op laag vuur laten stoven.
  4. Rasp de sinaasappel en pers een halve vrucht uit.
  5. Roer de rasp, de sap en een half bouillonblokje, samen met 100 ml kokend water door de couscous. Omscheppen, afdekken (bijvoorbeeld met vershoudfolie) en laten wellen.
  6. Rooster de walnoten in een (droge) koekenpan en laat op een bord en/of schaaltje afkoelen.
  7. Verwarm de honing en roer dit met de rest van de olie door de gewelde couscous.
  8. Roer de helft van de peterselie door de yoghurt.
  9. Verdeel de aubergine over het bord, schep de couscous ernaast en besprenkel wat peterselie-yoghurt erover. Bestrooi het gerecht met geroosterde walnoten en de rest van de peterselie.

Bon Appetit!

 (c) W.H. de la Rambelje 2Z1G / 2013
(c) W.H. de la Rambelje 2Z1G / 2013
Sinaasappelcouscous Met Aubergine (c) W.H. de la Rambelje  2Z1G : 2013
(c) W.H. de la Rambelje 2Z1G / 2013

Variaties

  • Ik heb in dit gerecht magere biologische yoghurt gebruikt. Maar je kunt ook kiezen voor Griekse yoghurt.
  • Een half bouillonblokje door de couscous geeft naar mijn mening nét even wat meer smaak. Je kunt deze optie ook weglaten en zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Ook vind ik het lekker om knoflook(poeder) te gebruiken. Het maakt niet uit in welk gerecht, maar ik pak vaker naar dit kruid dan naar zout.
  • Je kunt ook koriander gebruiken in plaats van peterselie.  Het is maar net wat je lekker vindt.

Live ~ Laugh ~ Love
W&

Dit artikel verscheen eerder op 2Z1G.nl.

~Wat eet jij vanavond~.

LIKE & FOLLOW BY WEN
Twitter |  Instagram Bloglovin’ | 
Pinterest 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s