SUNDAY QUOTES #24

#24 The World Does Not Reward Perfectionists.
It Rewards People Who Can Get Things Done.
.

New Month: September 2013. En we knallen deze eerste zondag van de maand gelijk in met een nieuwe Sunday Quote! Dat niemand perfect is weten we ondertussen wel. En dat we vaak negatief of moeilijk denken, terwijl iets eigenlijk heel simpel is, ook. Maar waarom stellen we dan nog zulke hoge eisen aan onszelf of aan anderen?

Als perfectionist (ja: ik ben er ook één) stel je hoge eisen aan jezelf en aan anderen. Een beslissing wordt vaak opnieuw geëvalueerd en in het ergste geval vaar je een hele andere koers. Samenwerken kan soms lastig zijn, omdat anderen niet aan jouw eisen voldoen, de lat niet hoog (genoeg) leggen of soms de kantjes er van aflopen. Herkenbaar? ‘Herkenning leidt tot erkenning leidt tot actie.’ (bron: coachingskalender).

(Na)denken is goed. Waar sommige mensen helemaal niet (na)denken, doen anderen het weer teveel. Je bent hierin slachtoffer van je eigen perfectionisme. Je zit jezelf (en anderen) alleen maar in de weg en zeg nou eerlijk: daar word je toch ook een beetje moe van? Doe niet zo moeilijk mens! Niet alles hoeft perfect te zijn. Elk resultaat IS een GOED resultaat. Dat wil niet zeggen dat je je best niet moet doen, maar niet alles hoeft op 200%. 80% is ook goed.

Tip van vandaag: sta eens stil bij je successen en vier deze. Kook voor jezelf of koop eens wat moois voor jezelf. Have fun!

Fijne (zon)dag!

Live ~ Laugh ~ Love
W&

~Perfectionisme is wensen dat de realiteit een illusie is.
Waar of niet waar?~

SQ#24 © 2Z1G /  2013

LIKE & FOLLOW BY WEN
Twitter |  Instagram Bloglovin’ | 
Pinterest 

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s