DOVE: Je Bent Mooier Dan Je Zelf Denkt

~ Beauty is being the best possible version of yourself on the inside and out

.
Wij (vrouwen) staan onszelf het meest in de weg als het gaat om het accepteren van onze schoonheid. Wij willen graag perfect zijn, maar een mens is nu eenmaal niet perfect. Wist je dat wereldwijd meer dan de helft (54 procent) van alle vrouwen aangeeft dat zij veel negatiever en kritischer is over haar uiterlijk dan de mensen in haar directe omgeving? Dit zijn in totaal 672 miljoen vrouwen (Dove Research: The Real Truth About Beauty: Revisited).

De Dove Real Beauty Schetsen-campagne
Met het oog op bovenstaande wil Dove een wereld nastreven waarin schoonheid een bron is van zelfvertrouwen en niet van onzekerheid. Hiervoor heeft Dove de Real Beauty Schetsen-campagne in het leven geroepen. De campagne is erop gericht vrouwen te confronteren met het feit dat anderen een totaal andere en positievere blik hebben op hun schoonheid dan zijzelf. Door naar jezelf te kijken zoals anderen dat doen, hoopt Dove vrouwen te stimuleren zich ten volle bewust te worden van hun schoonheid.

DOVE - Real Beauty Schetsen
DOVE – Real Beauty Schetsen

Forensisch tekenaar
Voor deze campagne schakelde Dove de hulp in van (voormalig FBI) forensisch tekenaar Gil Zamora. Gil tekende voor Dove zeven portretten vrouwen die zichzelf moesten omschrijven vanachter een gordijn, dus zonder dat Gil de gezichten kon zien van de vrouwen. Voorafgaand aan de sessie met Gil werd elke vrouw gevraagd korte tijd door te brengen met een onbekende.

De reden? Gil maakte ook een portret van elke vrouw aan de hand van de omschrijving van de onbekende. De uitkomst van het experiment: de portretten waarbij de vrouwen zichzelf moesten omschrijven waren minder mooi, minder vrolijk en minder realistisch dan de schetsen gebaseerd op de omschrijving van de onbekende. Zo zie je maar hoe je zelfbeeld van invloed is op hoe je jezelf omschrijft ten opzichte van hoe anderen jou omschrijven.

Bekijk en oordeel zelf:

.
Heb je vandaag al eens goed naar jezelf gekeken in de spiegel? Wat zie je? Al je imperfecties? Kijk nog maar een keer en wees eens positief. Je bent mooier dan je denkt!

Live ~ Laugh ~ Love
W&

Uitgelichte afbeelding (c) Ambient Advert by Ogilvy Brasil, Sao Paulo

LIKE & FOLLOW BY WEN
Twitter |  Instagram Bloglovin’ | 
Pinterest 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s