DELICIOUS.ly inspired

Door gezond te eten en bewuste voedingskeuzes te maken leg je de basis voor de inname van voldoende vitamines en mineralen. ‘Jouw lijf is jouw tempel,‘ zegt Wendy altijd maar weer. Een goede balans zorgt voor een goed werkend immuunsysteem dat continu bezig is met de bescherming van jouw gezondheid. Gezonde voeding bestaat uit de juiste hoeveelheden en variatie in je dagelijkse maaltijden, hoe je daarvoor zorgt, vind je terug in de Schijf van Vijf.

deliciousmagazine.nl:files:2012:07:LR-cover

Delicious. Lekker koken!
Via een win-actie op Twitter  won ik onlangs het meest recente kookboek van Delicious., met daarin 112 (nieuwe) recepten voor klassieke, makkelijke, snelle én ook feestelijke gerechten voor elk seizoen, elke gelegenheid en elke thuiskok. Gemaakt door Valli Little, food director van de Australische Delicious. Nou, dachten wij, laten we onze smaakpapillen eens verwennen door een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten, geïnspireerd op één van de recepten uit het kookboek van Delicious.

Hey good lookin’ whatcha cookin’?

Spaghetti met kreeft ~ met een twist à la 2Z1G

 Ingredienten-bewerkt-diptic.jpg
(c) 2Z1G / Liselore Rugebregt 2013

Benodigdheden (voor 2 personen)
500 gr trostomaten – 1 gekookte kreeft (wij kozen voor 2 bakjes rivierskreefjes) – 100 ml olijfolie extra vierge – 2 tenen knoflook, fijngehakt – 5 cm verse gember wortel, fijngeraspt – 50 ml droge witte wijn (dit is optioneel) – 60 ml slagroom – fijngeraspte schil van ½ biologische citroen – 1 el citroensap – 4 bosuien in dunne ringetjes – 2 el fijngesneden bladpeterselie (wij kozen voor gedroogde peterselie uit een potje) – 250 gr spaghetti

Ready – Set – Go!
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook een halve minuut tot het geurt. Voeg de gember en witte wijn toe, en laat de wijn in 2 tot 3 minuten vrijwel verdampen. Roer de tomaten erdoor, voeg zout en peper toe en laat de tomaten, onder af en toe roeren, 5 tot 7 minuten zachtjes koken tot ze uiteenvallen. Draai het vuur laag, doe de stukken kreeft (in ons geval rivierkreeftjes) in de pan met de room, citroenrasp, citroensap en het merendeel van de bosui. Blijf roeren tot alles goed warm is. Neem de pan van het vuur, roer tweederde van de peterselie door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Kook ondertussen de spaghetti, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, beetgaar. Giet de pasta af. Schep de pasta om met de saus en verdeel over de borden. Garneer met de achtergehouden bosui en peterselie, en dien de borden op.

Proces spaghetti met kreeft - frametastic
(c) 2Z1G / Liselore Rugebregt 2013

De-Lish!
Feestje! Wij hebben onze vingers erbij afgelikt. Lekker koken hoeft helemaal niet zo moeilijk en/of duur te zijn. Zoals je ziet kun je variëren naar eigen smaak of met wat je (toevallig) in huis hebt.

Bon appetit!

(c) 2Z1G / Liselore Rugebregt 2013

Live ~ Laugh ~ Love
W&

Dit artikel verscheen eerder op 2Z1G.nl.

Bestellen
Het kookboek Delicious. Lekker Koken! is te koop voor € 19,95.

LIKE & FOLLOW BY WEN
Twitter |  Instagram Bloglovin’ | 
Pinterest 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s